Gör din egen ketchup så vet du vad som finns i den. Gott är det också. Ger c:a 1 - 1,5 l ketchup beroende på hur vätskerika tomaterna är.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en lagom stor gryta. Koka upp och låt småputtra utan lock tills tomaterna har kokt helt sönder.
- Sila upp allt i en ren gryta och passera eventuellt fruktkött genom silen med hjälp av en slickepott eller en sked, kasta bort kärnorna och annat som har fastnat i silen.
- Koka upp och låt småputtra utan lock tills lagom konsistens har uppnåtts, c:a 3-4 timmar eller tills du själv är nöjd med konsistensen.
- Justera smaken med salt och peppar och eventuellt med lite mer vinäger om du vill ha en syrligare smak.
- TIPS:
Tomater som är på gränsen till övermogna ger bäst resultat.
Publicerat den
11 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testa att göra den här ketchupen på gula tomater för en lite annorlunda upplevelse.
Vet du hur länge den håller?
Tja, den blir aldrig långvarig hos mig - strykande åtgång du vet. Men ett par veckor i kyla bör den klara.
Frugan gjorde den här ketchupen och ungarnas, även grannens pojk, betyg blev en klockren 5:a.
Kan det fungera att göra ketchupen på konserverade hackade tomater? Skulle vara en liten genväg om man är lite lat.