Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfiskbullar med mexikanskt ris

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Läckra tonfiskbullar som serveras med ett smakrikt ris. Välj tonfisk av hög kvalitet. Börja med den angivna mängden vatten till det mexikanska riset och tillsätt eventuellt mer mot slutet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med riset.
  2. Kör silverlök, vitlök, tomater delade i halvor och köttbuljongtärning till en slät sås i en mixer eller i en matberedare. Värm solrosoljan i en gryta och tillsätt riset. Fräs riset tills kornen blir lite genomskinliga och rör om lite under tiden.
  3. Tillsätt tomatsåsen och vattnet och låt riset koka under lock tills det är färdigt, det tar ca 20 minuter. Avsluta med att tillsätt grönsakerna. Låt locket ligga på en stund så att grönsakerna blir varma.
  4. Gör tonfiskbullarna.
  5. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Låt den svalna. Lägg potatisen i en bunke och mosa den med en gaffel. Låt tonfisken rinna av och tillsätt den tillsammans med vetemjöl, mjölk och äggula till bunken. Kör alltsammans till en slät smet med hjälp av en elvisp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skölj händerna i kallt vatten och forma små biffar, 4-5 cm i diameter, av smeten. Häll rikligt med solrosolja i en stekpanna så att det täcker hela bottnen. Stek biffarna så att de får fin färg på båda sidor. Vänd dem försiktigt så att de inte går sönder.
  7. Servera biffarna varma med det smakrika riset och eventuellt en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.