Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toppiga muffins

(23 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dessa muffins bakas i amerikanska muffinsformar som du hittar i din affär, så de blir ganska stora. Om det skall vara extra gott, brukar jag, när kakorna kallnat, pensla på florsockerglasyr i valfri färg och dekorera med någon figur i mandelmassa. Mycket uppskattade! Ett tips från bappi: Det går bra med marsanpulver att koka också. Häll pulvret i den heta smör- och mjölkblandningen istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt detta bli varmt.
  2. Vispa upp ägg och strösocker lätt.
  3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och marsanpulvret och tillsätt detta växelvis med mjölk/smör-blandningen i äggsmeten.
  4. Låt helst smeten få vila sig i kylskåpet över natten, så blir kakorna extra toppiga.
  5. Klicka ut smeten i amerikanska muffinsformar och grädda i 225º i cirka 12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (23)

  • look 7 januari 2009

    Hejsan!! Har i dag bakat dina Toppiga Muffins...och dom blev jätte fina och goda. Ger dig högsta betyg för det fina receptet. Mvh Look!!!

  • sarah2009 27 september 2009

    Hej vad menas med kallrört marsan pulver? Ska man bara hälla i pulvret i smeten eller ska man förbereda de på något vis?? tacksam för svar. Jätte fina muffins by the way

  • sarah2009 8 november 2009

    Hej du... Jag har idag bakat dina muffins och jag måste säg att dom blev jäkligt snygga.. Bästa muffins receptet jag provat.. kommer memorera denna. Dom smakade även jätte gott. penslade på lite glasyr och då blev dom ännu godare. Riktigt tungt recept.. Muchos gracias..

  • umaira 14 december 2009

    jag vill också gärna vet vad du menar med kallrörd marsan tack

  • Bullzohar 21 januari 2010

    Det vart jättegod smet och jättegoda kakor!

  • ros 14 juni 2010

    Hej! Tack för att du delade med dig av detta goda recept på muffins Smidigt att göra smeten kvällen innan och "bara" baka dagen efter Ha det så gött! Mvh Ros

  • meta9 1 juli 2010

    Eftersom 2 har frågat vad "kallrört" marsanpulver är så vill jag upplysa att det är det pulver man använder när man gör "snabbmarsansås", den andra typen är den man måste koka och det pulvret brukar man mig veterligt inte använda i bakverk. Det kallrörda marsanpulvret är också gott i hallongrottsdegen. MVH // Margareta

  • Yoshifanet 15 oktober 2010

    Ser gott ut. Ps. tänker göra idag.

  • essim 23 oktober 2010

    Hej! Det här var ett toppenrecept! Mycket fina och mycket goda kakor. Jag kommer att baka dem fler gånger. /Annica

  • Bappi 21 november 2010

    Full pott med poäng :-) Endast kokbar marsan hemma och det satte jag ned i den varma smör- och mjölkblandningen. Toppengott blev det/ kram Bappi

  • aerime 3 februari 2011

    Perfekta muffins helt enkelt!

  • Makedonka 14 mars 2011

    Jättegoda muffins! Barnen älskade dem! Inte alls torra! De var helt perfekt goda! Tack så mycket!

  • irene_52 19 maj 2011

    JÄTTEGODA och lättbakade muffins. Jag lät smeten stå i kylskåpet över natten och muffinsen blev perfekta när jag bakade dem.

  • sarah2009 26 augusti 2011

    otroligt bra recept. Rekomenderas varmt. Mycket goda

  • nikstef 30 oktober 2011

    supergott, har gjort det två gånger :)

  • mkwd 18 februari 2012

    Smeten står i kylen nu, blir till 7 ikväll?:)

  • Annras 18 februari 2012

    Absolut, mkwd! Om du tar ut muffinsen någon gång vid 13.30 så blir de alldeles utmärkta. Kram Annras / Ann

  • murjekkarin 28 oktober 2012

    Mums - perfekt recept!

  • fbettanj 8 april 2013

    ÅÅ dom blev jätte fina men vad är det som gör dom så toppiga????? : )

  • Annras 8 april 2013

    Det är marsanpulvret som gör det hela!

  • kilu 3 juni 2014

    Kanonbra recept på muffins. Jättegoda och lätta att göra.

  • Annras 3 juni 2014

    Tack, Kilu!

  • KochinaW 7 september 2015

    Oj vad goda dom ser ut, har skrivit utav receptet. Kommer att bakas någon dag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.