Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta Caprese - Italiensk chokladtårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Oemotståndlig choklad- och mandeltårta som inte är alltför söt. Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i Limoncellon. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mandelmjölet blandat med majsstärkelse, bakpulver, vaniljpulver och salt. Vänd ner choklad- och smörblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt svalna i formen.
  4. Ta ur kakan och pudra över florsocker och dekorera eventuellt med mandel.
  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.