Oemotståndlig choklad- och mandeltårta som inte är alltför söt.
Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i Limoncellon. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mandelmjölet blandat med majsstärkelse, bakpulver, vaniljpulver och salt. Vänd ner choklad- och smörblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt svalna i formen.
- Ta ur kakan och pudra över florsocker och dekorera eventuellt med mandel.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
9 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar