Både sött och syrligt på samma gång!
Lägg ihop tårtan strax före servering.
Instruktioner
- Lemoncurd:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 2 dl saft. Blanda och värm citronskal, -saft, socker och smör i en kastrull. Vispa ihop ägg och äggula. Ta kastrullen från värmen. Häll äggblandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills curden tjocknar. Sila. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt svalna och sedan kallna i kylen.
- Italiensk maräng:
Koka vatten och socker till 110 grader. Vispa äggvitan till fast skum. Koka sockerlagen till 121 grader. Häll sockerlagen i äggvitan i en fin stråle och vispa kraftigt med elvisp. Sänk hastigheten och vispa tills marängsmeten svalnat. Fördela smeten i en spritspåse med rund tyll.
- Våfflor:
Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa i ägg och först hälften av mjölken och sedan resten. Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet. Låt smeten vila 10-15 minuter. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
- Varva våfflor och lemoncurd på ett fat. Spritsa maräng i toppar på den översta våfflan och bränn av med en brännare. Pudra över lite florsocker och servera med vaniljglass.
Publicerat den
26 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar