Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pernillas fisk i form

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

När det bjuds torsk eller kolja i kusttrakterna hör den fina milda smaken av ägg och persilja till. Här lagar du fisken iugn - snabbt och gott att bjuda på när du har ont om tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina djupfrysta fiskfilér och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra på fisken.
  2. Skiva 3/4 av matfettet i en skål och rör det mjukt med äggulan. Tillsätt persilja och bred blandningen över fisken. Strö över rivet bröd och klicka över resten av matfettet.
  3. Häll vinet runt fisken, men inte över den. Stek fisken i 250 grader ca 15 min. Sätt ev upp formen på den övre falsen de sista minuterna för brun och frasig yta.
  4. Skär tomaterna i halvor och peppra och lägg dem i formen bredvid fisken ca 5 min innan fisken är färdig. Servera direkt ur formen.
  5. Serveringsförslag: servera med ugnsstekta tomathalvor, kokt skalpotatis och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.