När det bjuds torsk eller kolja i kusttrakterna hör den fina milda smaken av ägg och persilja till. Här lagar du fisken iugn - snabbt och gott att bjuda på när du har ont om tid.
Instruktioner
- Tina djupfrysta fiskfilér och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra på fisken.
- Skiva 3/4 av matfettet i en skål och rör det mjukt med äggulan. Tillsätt persilja och bred blandningen över fisken. Strö över rivet bröd och klicka över resten av matfettet.
- Häll vinet runt fisken, men inte över den. Stek fisken i 250 grader ca 15 min. Sätt ev upp formen på den övre falsen de sista minuterna för brun och frasig yta.
- Skär tomaterna i halvor och peppra och lägg dem i formen bredvid fisken ca 5 min innan fisken är färdig. Servera direkt ur formen.
- Serveringsförslag: servera med ugnsstekta tomathalvor, kokt skalpotatis och grönsallad.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar