Dessa små Pavlovabakelser är den perfekta desserten - vaniljyoghurt och färsk frukt i en mjuk och frasig maräng! Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°C. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita 8 cirklar, ca 8 cm i diameter, på papperet.
- Vispa äggvitorna i en ren glasskål till ett vitt skum. Vispa ned sockret, 1 msk åt gången, och vispa tills äggvitan är mycket fast och glansig. Vänd försiktigt ned majsena, bakpulver och vinäger. Skeda upp marängsmeten i cirklarna på bakplåten. Gör en grop i mitten på varje maräng.
- Grädda marängerna ca 1 timme och 15 minuter tills de är krispiga på ytan. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna med öppen ugnslucka.
- Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och florsocker. Skala mangon och skär den i små tärningar. Skala och skiva bananen.
- Lägg upp marängerna på ett fat, skeda upp yoghurten i mitten och lägg på mango och banan. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över marängerna före servering.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar