Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousse på vit choklad med jordgubbssås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Utsökt efterrätt för de som vill ha det där lilla extra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker i en annan skål. Värm juicen i en kastrull på svag värme. Lös upp det urkramade gelatinbladet i den. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smältas i juicen.Får ej koka!! Kyl ner chokladblandningen i en diskho fylld med kallt vatten. Rör sedan ner äggblandningen och den vispade grädden i chokladen. Fördela moussen i t.ex. cocktailglas eller vinglas, och ställ i kylskåpet för att stelna.
  2. Såsen kan lagas genast efter, men häll den på moussen först före servering.
  3. Sås: Kör jordgubbarna i en mixer, tunna ut med juice. Tillsätt sockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.