Utsökt efterrätt för de som vill ha det där lilla extra!
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
Vispa grädden.
Vispa äggulor och socker i en annan skål.
Värm juicen i en kastrull på svag värme. Lös upp det urkramade gelatinbladet i den.
Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smältas i juicen.Får ej koka!!
Kyl ner chokladblandningen i en diskho fylld med kallt vatten.
Rör sedan ner äggblandningen och den vispade grädden i chokladen.
Fördela moussen i t.ex. cocktailglas eller vinglas, och ställ i kylskåpet för att stelna.
- Såsen kan lagas genast efter, men häll den på moussen först före servering.
- Sås:
Kör jordgubbarna i en mixer, tunna ut med juice. Tillsätt sockret.
Publicerat den
22 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar