Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och vitkål på Sötbollens vis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En nyttig och relativt billig maträtt som kan varieras stort. Byt laxen mot kyckling eller fläskkött. Ha i morötter, brytbönor, potatis etc etc Ni har ju fria händer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en wokpanna eller stek laxen i stekpanna och låt allt koka ihop i en större gryta. Strimla kålen och löken i halvcentimeter tunna strimlor. Skär Laxen i kuber. Hetta upp oljan och smöret i pannan eller grytan, häll i curryn och chilipulvret och låt fräsa en liten stund. Lägg sen i kålen och löken och sänk värmen en aning. Rör om så att kålen suger upp all curryn och blir lagom mjuk. Om du steker laxen i samma panna lägger du kålen på ett fat vid sidan om så länge. (Annars steker du laxen på samma vis som nedan och häller över allt i grytan.)
  2. Häll i ny olja i den heta pannan tillsammans med sesamfröna, chilin och sambal oelek. Sen steker du laxen tills den fått en fin yta men inte helt genomstekt. Häll på kokosmjölken och resten av kryddorna, fisksåsen och sesamoljan. Smaka av med salt och peppar. Du kan själv bestämma styrkan genom att öka mängden chili och sambal.
  3. Låt allt koka ihop nån minut och blanda sen ihop med kålen. Låt det puttra ytterligare några minuter.
  4. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.