- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ytterligare ett gott recept med vitkål, passar till det mesta.
Instruktioner
- Strimla vitkålen och lägg i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i 2 dl vatten och häll ner det i kastrullen. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 – 30 minuter under lock. Glöm inte att blanda om lite då och då. Hacka löken fint och tärna baconet i små bitar.
- När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp. Stek löken, när den börjar få lite färg lägg i baconet och stek ytterligare en stund. Häll därefter i lök- och baconfräset i kastrullen och blanda runt väl och låt vattnet som är kvar koka bort. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
15 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar