Bästa brödet till julens skinkmacka men prova det med ost också!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt julmust och porter och värm till fingervärme 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den är löst.
Tillsätt Kesella, sirap, salt, kryddor och russin och blanda. Tillsätt större delen av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig.
Tillsätt resten av mjölet om degen klibbar och inte släpper från bunkens kanter.
Jäs degen övertäckt i ca 45 min.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar.
Baka ut delarna till ovala bröd och lägg dem på bakplåtspapper eller en smord plåt.
Täck över och låt jäsa ca 30 min.
Skåra ev. bröden lätt med en vass kniv.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna på galler.
Publicerat den
22 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett bra recept.Mina blev inte lika fina,skar för djupt så jag var tvungen att skära dem på annat sätt,men smaken var suverän!