- Serverar: 16 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god, gammalt recept.
Instruktioner
- Petits-choux deg:
Koka upp vatten och smör. Tag kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Sätt åter på kastrullen och låt smeten koka under kraftig vispning tills den släpper pannan och fastnar som en enda klump på vispen. Rör smeten tills den svalnat. Tillsätt äggen ett i sänder. Rör mycket kraftigt mellan varje ägg. Rör smeten ytterligare ca 10 min. Den skall vara tjock och alldeles blank.
- Pajdeg:
Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop degen. Låt den vila på kallt ställe.
- Kavla ut pajdegen till 8 cm breda och drygt ½ cm tjocka remsor och lägg dem på plåt.
Spritsa ut petits-chouxmassan zick-zack över remsorna så att de är helt täckta.
- Grädda i god ugnsvärme, 250 grader tills massan höjt sig och fått färg. ca 5 min. Låt längderna kallna, glasera dem, flaga och strö på mandeln. Skär dem i bitar ca 16 st.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar