Fiskgryta

Serverar: 2 portioner

Smakrik fiskgryta, allt i en kastrull. Potatis, lök och vitlök varvas och kokas i fiskbuljong med tomat och oregano. Servera gärna fruktsallad gjord på 3-4 frukter till dessert.

Ingredienser

  • 3 - 4 potatisar (300 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk hackad oregano
  • 250 g torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 små tomater
  • Tillbehör
  • oregano
  • sallad
  • 4 skivor bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Varva det i en liten kastrull eller traktörpanna. Smula fiskbuljongtärningen i vattnet. Blanda i tomatpuré och oregano. Häll det över potatisen och löken. Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är nästan mjuk. 2. Dela fisken i bitar och lägg den över potatisen. Strö på salt och peppar. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Skär tomaterna i bitar och lägg dem över fisken. Garnera med oregano. 3. Servera grytan med sallad och bröd

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben