Fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Alltid god att bjuda på + lätt att göra

Ingredienser

  • 400 gr fryst torsk
  • 3 dl tjock grädde el kelda matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 purjolök
  • 500 gr oskalade räkor
  • 1 burk musslor
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör el margarin
  • salt
  • grovmalen svart peppar
  • 1 msk pressad citron
  • Instruktioner

    Dela torsken i kuber(lagom stora),lägg dem i en gryta med fettet+ skivad purjolök,bryn sakta 1 minut,strö över mjölet o rör försiktigt,häll på grädde+chilisås+citronsaften,salta o peppra. Lägg på slutet i skalade räkor och musslor. Servera med ris eller pressad potatis

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben