Fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god gryta!

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 2 st morötter
  • 3 st potatisar
  • 1 st paprika
  • 1 st gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1-2 krm sambal oelek
  • Salt
  • Olivolja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Morötter, potatis, paprika, lök, purjolök, rensas och sköljes väl och hackas i små bitar. Fräs alla grönsakerna i olivolja tills det blir mjukt.
    2. Häll över fiskbuljongen och låt sjuda ca 15 minuter häll sen i kokosmjölk och sambal oelek. Skär fisken i mindre bitar och lägg i. Hacka persilja och strö över precis innan servering. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    bocuracao 27 oktober 2008

    Olidligt god fiskgryta! Cocos-smaken gjorde sitt. På äkta karibisk sätt så serverade jag grytan med lime-klyftor vid sidan av, som man sedan kramar saften ur efter önskemål. Likaså sambal vid sidan av för att "hetta" upp grytan för de som så önskar. Underbart! Jag hade lite gös-rester som jag använde i stället för torsk. Detta är ju en utmärkt rätt för att använda överbliven fisk, antingen resterna på kråmet, eller bara rester från en tidigare middag. Nyttigt och billigt!

    kristinahedberg 15 februari 2009

    Fiskgrytan var jättegod. Jag la till lax och räkor för att göra den lite lyxigare. Hälsningar Kristina Hedberg

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben