Gratinerad lök

Serverar: 4 portioner

Gratinerade skivor av lök med en underbar kryddning. En snabb, lätt och smakrik rätt som du tillagar i ugnen.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 125 g mozzarellaost
  • Blad från ½ kruka basilika
  • 10 salviablad
  • ½ dl riven parmesanost
  • 2½ msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull, 1 tsk salt per liten vatten. Förväll de oskalade lökarna 20 minuter i vattnet, ta upp dem och låt dem svalna något. Låt mozzarellan rinna av.
    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt eller smörj ett stort ugnsfast fat eller form. Värm ugnen till 225 grader. Skala löken och skär den i ½ cm tjocka skivor. Bred ut skivorna på plåten (fatet/formen).
    3. Skölj basilika och salvia, skaka dem torra och knip av bladen från stjälkarna. Lägg några basilikablad åt sidan. Strimla resten av örtkryddorna.
    4. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg dem på lökskivorna. Strö sedan över örterna, salt, peppar och sist parmesanosten. Droppa slutligen över olivoljan.
    5. Sätt in i ugnen. Gratinera a 15-20 minuter tills osten är gyllene.
    6. Lägg upp de gratinerade lökskivorna på ett serveringsfat eller täck med folie. Häll av oljan och garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Löksoppa med gratinerade ostbröd
    En höstklassiker döljer sig under detta spröda lock av bröd och ost...

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben