Het fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Laktosfri

Ingredienser

  • 5 dl laktosfri matgrädde
  • 400 g fryst hokifilé
  • 1 st gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 4 st gul lök
  • ½ dl färska champinjoner
  • 200 g bambuskott
  • 200 g vattenkastanjer
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 pkt sockerärtor
  • 6 dl ris
  • Instruktioner

    1. Tillaga ris enligt anvisningar på förpackningen. Låt fisken tina till hälften och skär i träningar. Skär lök och champinjoner i klyftor. Strimla purjolöken. Häll av vattnet från bambuskotten och vattenkastanjerna. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja, lägg ned grönsaker och currypastan och låt fräsa i ca 2-3 minuter. Häll över laktosfri matgrädde och låt koka upp. Lägg ned fisken och låt puttra försiktigt ytterliggare 15 minuter, tills fisken är vit i köttet.
    2. Servera med ris och färska sockerärtor

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben