Jordgubbar i ugnen

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel men mycket god efterrätt.

Ingredienser

  • 1 ask à ca 500 g jordgubbar
  • 1-2 tsk socker
  • ½-1 kruka citronmeliss
  • 10 plattor After Eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smöra en ugnsform. Snoppa och halvera jordgubbarna, lägg dem i den smorda formen. Strö över socker.
    3. Hacka citronmelissen ganska fint och strö över. Dela varje After Eight-platta i fyra-fem delar, fördela bitarna över jordgubbarna.
    4. Ställ in mitt i ugnen och värm i 10 minuter.
    5. Äts som den är eller med vaniljvisp eller vispgrädde.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (3)

    solvik207 10 juli 2011

    testade denna eftersom vi har massor med jordgubbar och After Eight hemma. Ljuvligt. Serverade med en klick ny vispad grädde Kommer att göra detta igen!!!

    sussisus 10 juli 2011

    Tack! Trodde inte att något enkelt kunde bli så gott, men det blev det ju. :-)

    Laurisen 4 augusti 2011

    Jätte god bjöd min pojkvän på detta, han uppskattade det jätte mycket :D

    Relaterade Artiklar

    Mums för fruktpajer
    I min familj fikar vi mer på semestern än vad vi gör resten av året...

    Mors dag
    På söndag den 27 maj är det Mors dag. På vissa håll har Mors dag bl...

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben