Pasta med bönor

Serverar: 4 portioner

Pasta e fagioli. En bra fattigmansrätt, som ger vad man behöver. Nyttig och fylld av energi. Servera gärna med ett gott bondbröd och sallad, eller varma grönsaker.

Ingredienser

  • 250 g pasta, gärna en kort sort typ mini penne
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 300 g passerade tomater
  • 1 burk vita bönor (cannellini)
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och skär sellerin i bitar. Värm upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och selleri utan att de tar färg. Tillsätt de passerade tomaterna, salt och peppar och låt koka 15 minuter.
    2. Häll av bönorna i ett durkslag och blanda sedan ner dem i tomatsåsen.
    3. Koka under tiden pastan halva sin koktid. Häll av kokvattnet, men spara lite för att späda tomatsåsen med.
    4. Häll pastan i kastrullen med tomatsås och fortsätt koka tills den är al dente. Späd då och då med lite pastavatten. Strö över svartpeppar och servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben