Potatis till grillat

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och bekvämt, man gör ett potatispaket per person, var och en kan själv bestämma storleken.

Ingredienser

  • 3-4 normalstora potatisar per person
  • 1 purjolök
  • Margarin, 25-50 gram per "knyte" och person
  • 1 klyfta vitlök per person
  • Salt
  • Auminiumfolie
  • Instruktioner

    1. Skala den mängden potatis som går åt. Skiva potatisarna i 2-4 mm stora skivor. Skala vitlöken och skiva den i 1 mm skivor. Ta purjolöken och gör 2 snitt längs med, så att stammen blir i 4 delar. Skär sedan purjolöken i 1 mm skivor.
    2. Ta fram aluminiumfolien, mitt på denna lägger man den skivade potatisen för en person, en skivad vitlöksklyfta och lagom mycket purjolök. Salta och överst läggs margarinskivan på 25-50 gram. Fäll upp kanterna och gör ett knyte av aluminiumfolien, väl tillslutet.
    3. Lägg detta på grillen ca 30 minuter innan man börjar grilla köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Valborgstips
    Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben