Räkor i het sås

Serverar: 4 portioner

Precis så stark man önskar. Har bjudit på detta många gånger och det är väldigt uppskattat!

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche
  • 3 msk tomatpuré
  • Soja
  • Olja
  • Chilipeppar
  • Cayennepeppar
  • 1 purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 pkt crabfish
  • 1/2 kg oskalade räkor
  • Curry
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Hacka paprika och lök. Fräs i het panna i lite olja tills löken är mjuk.
    2. Sänk värmen och blanda ner creme fraiche, tomatpuré, soja och kryddor. Låt koka samman och smaka av.
    3. Dela crabfishen i bitar och blanda ner tillsammans med räkorna och låt det få ett snabbt uppkok. Koka inte för länge då blir räkorna sega!
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben