Räkor i het sås

Serverar: 4 portioner

God och kryddstark räkrätt.

Ingredienser

  • 600 g oskalade räkor
  • 2 st paprikor i olika färg
  • 1 strimlad purjolök
  • Smör
  • 2 dl cremé fraiche
  • Salt
  • Seppar
  • 1-3 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna spara några till garnering. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.spar några till garnering. Fräs purjolök och paprika i smör ett par minuter.
    2. Rör i crème fraiche, smaka av med kryddor, det ska vara lite "hetta". Lägg i räkorna, låt allt bli genomvarmt, får ej koka.
    3. Servera med ris eller pasta och garnera med de extra räkona och parikan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben