Räkor i het sås

Serverar: 4 portioner

Detta gör vi ganska ofta. Mycket god rätt, man gör den så stark man vill ha den.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2-3 schalottenlökar
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 msk curry
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-3 msk sweet chilisås
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg dem kallt. Skala löken och finhacka den. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa en stund. Rör ner tomatkross och creme fraiche. Låt puttra på svag värme i några minuter. Smaka av med sweet chili sås och salt. Lägg i räkorna och låt dem bli varma, men nu får såsen INTE koka mera. (Räkorna blir sega då)
    2. Bjud på sallad, gott bröd och gärna lite vin till. Vill du ha rätten matigare, så bjud på kokt ris, pasta, potatis eller couscous till.
    3. Antalet portioner är svårt att avgöra, då alla äter olika mycket och beroende på vad man serverar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frajda07 3 november 2010

    Jättegott! Tog dock lite mer Sweet chili...gillar när det är lite starkare!

    KristinD1 24 juli 2011

    Riktigt gott! Färsk pasta och en sallad till smakade mycket bra. En 5:a av mig i betyg.

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben