Röd fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Tomatsåsen passar bra till fisken.

Ingredienser

  • 400-500 g fiskfilé, lax torsk eller spätta
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk pressad lime
  • 1 gul lök eller silverlök
  • Rapsolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 500 g krossad tomat eller 5 dl tomatjuice
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller grädde
  • Dill
  • Kinesisk gräslök
  • Fisk- och vinfond eller hummerfond
  • Instruktioner

    Skär fisken i tärningar och lägg på fat. Salta, peppra och pressa limesaften över. Finhacka löken och låt den puttra i en gryta med lite olja. Smula buljongtärningen över och tillsätt de krossade tomaterna eller tomatjuicen och purén. Tillsätt lite vitt vin eller grädde av valfri sort. Smaka av med finklippt dill, kinesisk gräslök (som har en svag vitlökssmak) och lite fond. Låt småkoka under lock i 10 minuter. Lägg ner fiskkuberna och låt grytan stå med lock i 4-5 minuter utan att koka - den ska knappt sjuda. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Musslor
    Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan...

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Spansk ljuvlig fiskgryta
    En rikigt somrig, medelhavssoppa, den doftar underbart och smakar ljuv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben