Idealisk mat för varma, lata sommardagar. En enkel och fräsch sallad som du gör i en handvändning.
Ingredienser
1 litet salladshuvud, gärna Lollo Rosso
1 dl smörgåskrasse
250 g kycklingfilé
Salt
Peppar
1 msk rapsolja
Dressing
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
2 msk lätt crème fraiche
1 tsk senap
Salt
Peppar
Bröd till servering
Instruktioner
- Tvätta salladen noga och låt den rinna av väl. Skär salladen i mindre bitar. Klipp krassen fint.
- Skölj och torka av kycklingen. Salta och peppra filéerna på båda sidor. Hetta upp oljan i ett teflonstekjärn och stek kycklingfiléerna 3-5 minuter på båda sidor tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara genomskinlig. Lägg över kycklingfiléerna på ett hushållspapper.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela salladen på tallrikar. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem ovanpå. Häll över såsen och servera genast med bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fräscha sommarrätter
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...
Gräddig timjankyckling
Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...