Sallad med varm kyckling

Serverar: 4 portioner

Idealisk mat för varma, lata sommardagar. En enkel och fräsch sallad som du gör i en handvändning.

Ingredienser

  • 1 litet salladshuvud, gärna Lollo Rosso
  • 1 dl smörgåskrasse
  • 250 g kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk rapsolja
  • Dressing
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Bröd till servering
  • Instruktioner

    1. Tvätta salladen noga och låt den rinna av väl. Skär salladen i mindre bitar. Klipp krassen fint.
    2. Skölj och torka av kycklingen. Salta och peppra filéerna på båda sidor. Hetta upp oljan i ett teflonstekjärn och stek kycklingfiléerna 3-5 minuter på båda sidor tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara genomskinlig. Lägg över kycklingfiléerna på ett hushållspapper.
    3. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela salladen på tallrikar. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem ovanpå. Häll över såsen och servera genast med bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben