Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårsmeny till 6personer (+några mindre barn som jag inte vet om de ska äta eller inte)

  • elpatron 26 december 2008

    Citat: "(+några mindre barn som jag inte vet om de ska äta eller inte)"

    Några mindre barn???? Är dom undernärda eller bebisar då? Vad är mindre barn kontra större barn? Och om du inte vet om dessa "mindre barn" ska äta så är det inte lätt att ge förslag till dom.
    Nappflaska med ren grädde kanske så dom blir större? En burk puré med rent fett? :)

  • annamariasmat 26 december 2008

    Ja nu är det ju inte jag som skrev ursprungsfrågan så det får du fråga den personen om .....jag bara hakade på. Just det där med äta eller ej tycker inte jag är så konstigt, det finns risk att de sover när middagen serveras hos oss.

  • anluk 26 december 2008

    Skrivet av jessicaalm den 10 nov 2007

    Hej
    Skulle det passa med nyårsmat i långpanna kanske. Receptet kommer här(Y)

    2 st smördegsrullar
    2 st kycklingar , färdig grillade
    500 gram rökt skinka eller kassler
    225 gram svamp tex.kantareller eller champinoner,gärna färska
    2 st lök, gul, hackad
    2 msk smör att fräsa i
    2 st vitlöksklyftor
    4,5 msk chillisås
    3 msk Senap
    0,5 krm Svart peppar
    0,5 krm vitpeppar
    4 dl creame fraishe
    3 dl grädde
    1 st ägg till pensling
    Gör så här

    1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
    2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden.
    3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar.
    4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
    5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
    6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
    7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
    8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
    9. Pensla med uppvispat ägg.
    10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
    11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
    12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling.

    Serveringsförslag
    Sallad. ev. också kokt ris.


    Låter underbart. Finns den bland dina recept så man enkelt kan spara den i sin kokbok??

  • mammamus 26 december 2008

    .

  • mammamus 26 december 2008

    .

  • mammamus 26 december 2008

    våra rätter till nyår blir
    räkcoktail
    ungsrostaderotfrukter m vitlök, Fylld rullad fläskfile` med rödvinsås
    Pannacotta av något slag :)

    Till barnen blir det
    liten smörgås med skinka och nått fint
    köttbulle/prinskorv spett. pommes och dressing att dippa i
    glass med chokladsås (Y)

  • mammamus 26 december 2008

    oooops

  • nettans 27 december 2008

    Hos oss blir det Vit choklad creme brulee Crème brulée med vit choklad
    Supergott och enkelt. Förbered dagen innan och bränn av innan servering. Servera gärna med t.ex mangosorbet, MUMMA!!

  • kristin1979 27 december 2008

    Prova gärna min fyllda oxfilé som går bra att förberedas! Jag bjöd på den förra nyåret och den blev verkligen uppskattad.
    Till förrätt gjorde jag en räkcoctail som serverades med champagne.

  • princesstess 27 december 2008

    Jag och brorsan ska laga hälften av nyårsrätterna var.

    Förrätten blir vitlöksfrästa chiliscampi.

    Huvudrätt blir Black and White med hasselbackspotatis.

    Och efterrätten blir höga glas med ett lager vit chokladpannacotta, ett lager hallonpannacotta med rom, och ett lager mjölkchokladpannacotta.

  • ros 27 december 2008

    En god och uppskattad efterrätt
    Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

  • nettans 27 december 2008

    Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
    Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......

  • princesstess 27 december 2008

    Skrivet av nettans den 27 dec 2008

    Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
    Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......


    Näää, det har jag inte provat, bara med gelantin. Har du nåt bra recepttips?

  • Helvina 28 december 2008

    Den här är underbart god, den har jag gjort förr och blev mycket uppskattad!

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=389254

    Och den här är också en riktig hit!

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=338738

    Lycka till!

  • Helvina 28 december 2008

    Den här är underbart god, den har jag gjort förr och blev mycket uppskattad!

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=389254

    Och den här är också en riktig hit!

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=338738

    Lycka till!

  • nettans 28 december 2008

    Receptet står på paketet. Det är bara att koka upp grädde med gelesocker och så i med den smaken du vill ha. Häll i formar. Superenkelt och supergottt, faktiskt godare är pannacotta gjord på gelatin.

  • redd 28 december 2008

    En enkel lösning med barnen borde vara att ha tacos (mjuka bröd) som förrätt för dom vuxna medans det kan vara huvudrätt för barnen..

    Dessutom kan det vara praktiskt att ha "rester" och några extra konserver ifall festen drar ut på tiden och man behöver lite extra mat för att bryta ner champangen som är enkelt att ta fixa, micra köttfärsen bara ;)
    Eller för den delen för att slippa laga mat dagen efter..

  • Matvagott 28 december 2008

    Prova detta recept till barnen...
    tacogratäng med pasta

    Ingredienser
    800 g blandfärs
    2 påsar tacokrydda
    2 dl vatten
    Margarin
    2 st röd paprika
    8-10 st färska champinjoner
    1 burk majs
    1 stor burk crème fraiche
    100 g riven ost.
    300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv


    Gör så här
    Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
    Puttra 5-10 min.

    Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.

    Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
    Blanda taco-färsen + makaroner.
    Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
    In i ugn 225 grader 15-20 min.

    Lycka till....
    Gott nytt år....

  • Matvagott 28 december 2008

    tacogratäng med pasta till barnen så har ni lite kanske över och äta dagen efter...
    Ingredienser
    800 g blandfärs
    2 påsar tacokrydda
    2 dl vatten
    Margarin
    2 st röd paprika
    8-10 st färska champinjoner
    1 burk majs
    1 stor burk crème fraiche
    100 g riven ost.
    300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv

    * Lägg till i inköpslistan


    Gör så här
    Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
    Puttra 5-10 min.

    Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.

    Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
    Blanda taco-färsen + makaroner.
    Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
    In i ugn 225 grader 15-20 min.

    Lycka till.... o gott nytt år

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.