Citat: "(+några mindre barn som jag inte vet om de ska äta eller inte)"
Några mindre barn???? Är dom undernärda eller bebisar då? Vad är mindre barn kontra större barn? Och om du inte vet om dessa "mindre barn" ska äta så är det inte lätt att ge förslag till dom.
Nappflaska med ren grädde kanske så dom blir större? En burk puré med rent fett? :)
annamariasmat26 december 2008
Ja nu är det ju inte jag som skrev ursprungsfrågan så det får du fråga den personen om .....jag bara hakade på. Just det där med äta eller ej tycker inte jag är så konstigt, det finns risk att de sover när middagen serveras hos oss.
anluk26 december 2008
Skrivet av jessicaalm den 10 nov 2007
Hej
Skulle det passa med nyårsmat i långpanna kanske. Receptet kommer här(Y)
2 st smördegsrullar
2 st kycklingar , färdig grillade
500 gram rökt skinka eller kassler
225 gram svamp tex.kantareller eller champinoner,gärna färska
2 st lök, gul, hackad
2 msk smör att fräsa i
2 st vitlöksklyftor
4,5 msk chillisås
3 msk Senap
0,5 krm Svart peppar
0,5 krm vitpeppar
4 dl creame fraishe
3 dl grädde
1 st ägg till pensling
Gör så här
1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden.
3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar.
4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
9. Pensla med uppvispat ägg.
10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling.
Serveringsförslag
Sallad. ev. också kokt ris.
Låter underbart. Finns den bland dina recept så man enkelt kan spara den i sin kokbok??
mammamus26 december 2008
.
mammamus26 december 2008
.
mammamus26 december 2008
våra rätter till nyår blir
räkcoktail
ungsrostaderotfrukter m vitlök, Fylld rullad fläskfile` med rödvinsås
Pannacotta av något slag :)
Till barnen blir det
liten smörgås med skinka och nått fint
köttbulle/prinskorv spett. pommes och dressing att dippa i
glass med chokladsås (Y)
mammamus26 december 2008
oooops
nettans27 december 2008
Hos oss blir det Vit choklad creme brulee Crème brulée med vit choklad
Supergott och enkelt. Förbered dagen innan och bränn av innan servering. Servera gärna med t.ex mangosorbet, MUMMA!!
kristin197927 december 2008
Prova gärna min fyllda oxfilé som går bra att förberedas! Jag bjöd på den förra nyåret och den blev verkligen uppskattad.
Till förrätt gjorde jag en räkcoctail som serverades med champagne.
princesstess27 december 2008
Jag och brorsan ska laga hälften av nyårsrätterna var.
Förrätten blir vitlöksfrästa chiliscampi.
Huvudrätt blir Black and White med hasselbackspotatis.
Och efterrätten blir höga glas med ett lager vit chokladpannacotta, ett lager hallonpannacotta med rom, och ett lager mjölkchokladpannacotta.
Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......
princesstess27 december 2008
Skrivet av nettans den 27 dec 2008
Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......
Näää, det har jag inte provat, bara med gelantin. Har du nåt bra recepttips?
Helvina28 december 2008
Den här är underbart god, den har jag gjort förr och blev mycket uppskattad!
Receptet står på paketet. Det är bara att koka upp grädde med gelesocker och så i med den smaken du vill ha. Häll i formar. Superenkelt och supergottt, faktiskt godare är pannacotta gjord på gelatin.
redd28 december 2008
En enkel lösning med barnen borde vara att ha tacos (mjuka bröd) som förrätt för dom vuxna medans det kan vara huvudrätt för barnen..
Dessutom kan det vara praktiskt att ha "rester" och några extra konserver ifall festen drar ut på tiden och man behöver lite extra mat för att bryta ner champangen som är enkelt att ta fixa, micra köttfärsen bara ;)
Eller för den delen för att slippa laga mat dagen efter..
Matvagott28 december 2008
Prova detta recept till barnen...
tacogratäng med pasta
Ingredienser
800 g blandfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Margarin
2 st röd paprika
8-10 st färska champinjoner
1 burk majs
1 stor burk crème fraiche
100 g riven ost.
300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv
Gör så här
Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
Puttra 5-10 min.
Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.
Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
Blanda taco-färsen + makaroner.
Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
In i ugn 225 grader 15-20 min.
Lycka till....
Gott nytt år....
Matvagott28 december 2008
tacogratäng med pasta till barnen så har ni lite kanske över och äta dagen efter...
Ingredienser
800 g blandfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Margarin
2 st röd paprika
8-10 st färska champinjoner
1 burk majs
1 stor burk crème fraiche
100 g riven ost.
300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv
* Lägg till i inköpslistan
Gör så här
Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
Puttra 5-10 min.
Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.
Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
Blanda taco-färsen + makaroner.
Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
In i ugn 225 grader 15-20 min.
Det finns ju hur mycket gott som helst
Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado
Bresaolafilé med sparrissås
Buljongkokt oxfilé med basilikasås och rödbetspotatis
Dubbelmarinerad fläskfilé
Filéer med paprikatopp
Finskuren kalvfilé med rösti
Fläskfilémedaljonger med portvinsås
Cheesecake med körsbär
Fannys frysta cheesecake-tårta
Frusen chokladpaj
Jacob Wismars julpannacotta
Här är några förslag ifrån mig
Gott Nytt År!
Citat: "(+några mindre barn som jag inte vet om de ska äta eller inte)"
Några mindre barn???? Är dom undernärda eller bebisar då? Vad är mindre barn kontra större barn? Och om du inte vet om dessa "mindre barn" ska äta så är det inte lätt att ge förslag till dom.
Nappflaska med ren grädde kanske så dom blir större? En burk puré med rent fett? :)
Ja nu är det ju inte jag som skrev ursprungsfrågan så det får du fråga den personen om .....jag bara hakade på. Just det där med äta eller ej tycker inte jag är så konstigt, det finns risk att de sover när middagen serveras hos oss.
Hej
Skulle det passa med nyårsmat i långpanna kanske. Receptet kommer här(Y)
2 st smördegsrullar
2 st kycklingar , färdig grillade
500 gram rökt skinka eller kassler
225 gram svamp tex.kantareller eller champinoner,gärna färska
2 st lök, gul, hackad
2 msk smör att fräsa i
2 st vitlöksklyftor
4,5 msk chillisås
3 msk Senap
0,5 krm Svart peppar
0,5 krm vitpeppar
4 dl creame fraishe
3 dl grädde
1 st ägg till pensling
Gör så här
1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden.
3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar.
4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
9. Pensla med uppvispat ägg.
10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling.
Serveringsförslag
Sallad. ev. också kokt ris.
Låter underbart. Finns den bland dina recept så man enkelt kan spara den i sin kokbok??
.
.
våra rätter till nyår blir
räkcoktail
ungsrostaderotfrukter m vitlök, Fylld rullad fläskfile` med rödvinsås
Pannacotta av något slag :)
Till barnen blir det
liten smörgås med skinka och nått fint
köttbulle/prinskorv spett. pommes och dressing att dippa i
glass med chokladsås (Y)
oooops
Hos oss blir det Vit choklad creme brulee Crème brulée med vit choklad
Supergott och enkelt. Förbered dagen innan och bränn av innan servering. Servera gärna med t.ex mangosorbet, MUMMA!!
Prova gärna min fyllda oxfilé som går bra att förberedas! Jag bjöd på den förra nyåret och den blev verkligen uppskattad.
Till förrätt gjorde jag en räkcoctail som serverades med champagne.
Jag och brorsan ska laga hälften av nyårsrätterna var.
Förrätten blir vitlöksfrästa chiliscampi.
Huvudrätt blir Black and White med hasselbackspotatis.
Och efterrätten blir höga glas med ett lager vit chokladpannacotta, ett lager hallonpannacotta med rom, och ett lager mjölkchokladpannacotta.
En god och uppskattad efterrätt
Kryddig yoghurtpannacotta med hallon
Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......
Princesstess, såg att du ska göra pannacotta, har du testat att göra pannacotta med gelesocker?
Det är döööögott och superlätt. Bara ett litet tips.......
Näää, det har jag inte provat, bara med gelantin. Har du nåt bra recepttips?
Den här är underbart god, den har jag gjort förr och blev mycket uppskattad!
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=389254
Och den här är också en riktig hit!
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=338738
Lycka till!
Den här är underbart god, den har jag gjort förr och blev mycket uppskattad!
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=389254
Och den här är också en riktig hit!
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=338738
Lycka till!
Receptet står på paketet. Det är bara att koka upp grädde med gelesocker och så i med den smaken du vill ha. Häll i formar. Superenkelt och supergottt, faktiskt godare är pannacotta gjord på gelatin.
En enkel lösning med barnen borde vara att ha tacos (mjuka bröd) som förrätt för dom vuxna medans det kan vara huvudrätt för barnen..
Dessutom kan det vara praktiskt att ha "rester" och några extra konserver ifall festen drar ut på tiden och man behöver lite extra mat för att bryta ner champangen som är enkelt att ta fixa, micra köttfärsen bara ;)
Eller för den delen för att slippa laga mat dagen efter..
Prova detta recept till barnen...
tacogratäng med pasta
Ingredienser
800 g blandfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Margarin
2 st röd paprika
8-10 st färska champinjoner
1 burk majs
1 stor burk crème fraiche
100 g riven ost.
300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv
Gör så här
Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
Puttra 5-10 min.
Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.
Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
Blanda taco-färsen + makaroner.
Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
In i ugn 225 grader 15-20 min.
Lycka till....
Gott nytt år....
tacogratäng med pasta till barnen så har ni lite kanske över och äta dagen efter...
Ingredienser
800 g blandfärs
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
Margarin
2 st röd paprika
8-10 st färska champinjoner
1 burk majs
1 stor burk crème fraiche
100 g riven ost.
300 g okokta Makaroner typ penne eller skruv
* Lägg till i inköpslistan
Gör så här
Bryn blandfärsen, ha på kryddor och vatten (2 dl)
Puttra 5-10 min.
Under tiden kokar du makaronerna. Bryn paprika, champinjoner och blanda ner i den färdiga taco- färsen.
Tillsätt majs och crème fraiche, rör om.
Blanda taco-färsen + makaroner.
Lägg i en gratäng form, strö riven ost över.
In i ugn 225 grader 15-20 min.
Lycka till.... o gott nytt år