Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förrättssallad med kycklingfilé, apelsin och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna läckra lilla förrättssallad har mycket smak av orienten. Den blir perfekt inledning på en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Rör ihop olja, sherry och honung. Pressa ner saften ur limen och droppa i två droppar tabasco, hacka persiljan och blanda ner.
  2. Banka ut kycklingfiléerna och grilla dem ca 3 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Strimla den röda löken, skala apelsinen och skär ut filéer.
  3. Skala avokadon, ta ut kärnan och skär fruktköttet i strimlor.
  4. Fördela salladsbladen på fyra assietter. Lägg oliver, apelsinfiléer och avokado i mitten. Skiva kycklingfiléerna och lägg upp, dekorera med lökstrimlor och ringla över dressingen.
  5. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.