Mycket god!
Päron och ädelost ger en god annorlunda smakbrytning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 º.
- Blanda matfett och mjöl till en grynig massa.Tillsätt olja och vatten.
Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform.Nagga botten,
Ställ kallt ett tag och förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter.
- Ansa och strimla purjolöken.Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs purjolök, paprika ock köttfärs i lite matfett tills allt har fått lite färg och är jämnt smuligt.
Tillsätt salt,peppar,basilika,senap och vatten.
Låt det hela puttra samman i ca 8 minuter.
Skala och tärna päronen,rör ner dem i färsen tillsammans med crème fraiche.
Låt allt puttra samman ytterligare några minuter.Smaka av.
- Häll färsröran i det förgräddade skalet.
Smula över ädelosten och strö pinjenötterna ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Garnera med cocktailtomater och hackad,färsk basilika.
Publicerat den
19 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar