Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelgratäng med broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något för den som gillar ädelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset om det ej är gjort.
  3. Såsen: Smölt söret och rör ut mjölet i det. Späd med grönsaksbuljong och grädde. Låt sjuda i 5 minuter. Smula ner ädelosten och låt den smälta. Ta av såsen från plattan.
  4. Smöra en ugnssäker form och lägg i riset och broccolin i den.
  5. Häll såsen över och låt det gratinera i 20 minuter eller till den fått fin färg och är genomvarm.
  6. Servera med gott bröd. Även gott med skinka eller fläskfile till gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.