Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelost- och päronfylld kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Går alldeles utmärkt att fylla kyckling med päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen. 200° för icke varmluft, 175° för varmluft. Skala päronet och skär bort kärnhuset. Skär i så små tärningar som möjligt. Smula ädelosten i en skål, lägg i päronen och häll i gräddfilen eller crème fraichen tills du tycker att fyllningen har en bra konsistens. Den får inte vara för lös, utan gräddfilen ska bara binda samman ingredienserna. Salta och peppra.
  2. Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär ett snitt rakt igenom varje filé på "långsidan" och vik upp dem så att de ser ut som fjärilar.
  3. Klicka ut fyllningen på ena "fjärilsvingen" av filéerna. Vik över den andra sidan och fäst ihop med tandpetare eller rouladnålar. Lägg filéerna i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen cirka 20-25 minuter tills kycklingköttet är vitt och köttsaften klar
  4. Gott till är klyftpotatis med timjan och ratatouile.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.