- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Går alldeles utmärkt att fylla kyckling med päron.
Instruktioner
- Sätt på ugnen. 200° för icke varmluft, 175° för varmluft.
Skala päronet och skär bort kärnhuset. Skär i så små tärningar som möjligt.
Smula ädelosten i en skål, lägg i päronen och häll i gräddfilen eller crème fraichen tills du tycker att fyllningen har en bra konsistens. Den får inte vara för lös, utan gräddfilen ska bara binda samman ingredienserna. Salta och peppra.
- Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär ett snitt rakt igenom varje filé på "långsidan" och vik upp dem så att de ser ut som fjärilar.
- Klicka ut fyllningen på ena "fjärilsvingen" av filéerna. Vik över den andra sidan och fäst ihop med tandpetare eller rouladnålar. Lägg filéerna i en smord, ugnsfast form och tillaga i ugnen cirka 20-25 minuter tills kycklingköttet är vitt och köttsaften klar
- Gott till är klyftpotatis med timjan och ratatouile.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar