Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostfyllda köttfärsbiffar med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagade köttfärsbiffar med det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader och sätt på vatten i en stor kastrull.
  2. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka klyftorna lätt i ca 4 minuter, de skall fortfarande vara råa. Häll av vattnet och lägg potatisen i en eldfast form och blanda dem med olivolja, dragon, salt och peppar och baka i ugnen ca 15-20 minuter.
  3. Blanda under tiden färsen med lök, äpple, ädelost och ägg. Tillsätt salt och cayennepeppar och forma färsen till biffar.
  4. Smält sockret tills det blir ljusbrunt och flytande, häll på grädden och låt såsen sjuda på svag värme. Pressa ur saften från citronerna och häll ner citronsaften och kalvfonden. Låt koka ner en aning på svag värme ca 5 minuter.
  5. Stek biffarna ca 3-4 minuter på varje sida. Servera med såsen och potatisen, garnera med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.