- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Vår favoritlax, god och enkel att göra.
Instruktioner
- Börja med att skrubba potatisen och dela den på längden. Olja en plåt och lägg på potatisen. Om de har svårt att stå, skär av en liten bit i botten på dem. Pensla olja på snittytan och ställ i ugnen på 250 grader i ca 40 min. Känn med sticka och håll koll på färgen, pensla med jämna mellanrum. Strö över lite salt och ev torkad timjan på slutet.
- Klipp bacon och stek i en torr panna. Använd fettet för att steka laxfiléerna. Värm upp Kelda citronsås och ha i lite färska eller torkade örter efter eget tycke och smak. Jag brukar använda timjan och citronmeliss.
- Servera med en god grönsallad.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar