Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med bacon och citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vår favoritlax, god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skrubba potatisen och dela den på längden. Olja en plåt och lägg på potatisen. Om de har svårt att stå, skär av en liten bit i botten på dem. Pensla olja på snittytan och ställ i ugnen på 250 grader i ca 40 min. Känn med sticka och håll koll på färgen, pensla med jämna mellanrum. Strö över lite salt och ev torkad timjan på slutet.
  2. Klipp bacon och stek i en torr panna. Använd fettet för att steka laxfiléerna. Värm upp Kelda citronsås och ha i lite färska eller torkade örter efter eget tycke och smak. Jag brukar använda timjan och citronmeliss.
  3. Servera med en god grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.