Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerad fläskfile med svamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Haft denna rätt oftast till födelsedagsbjudning, men hade den även till milleniumskiftet. Är väldigt uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kan i god tid stå klart för ugnen.
  2. Putsa köttet och för ihop till jämn och fin fason. Krydda och bryn runt om i pannan. Tillsätt buljong och efterstek under lock i ca 20 minuter.
  3. Vänd och ös ett par gånger under tiden. Ta upp filén och låt vila minst 10 minuter, innan du skär den i skivor.
  4. Fräs lök och skivade champinjoner till fin färg. Strö över mjöl och späd under omrörning med grädde och steksky. Blanda i hälften av den rivna ädelosten och låt puttra ihop några minuter till en fin stuvning. Smaka av med salt och paprika, tänk på att osten ger sältan.
  5. Lägg upp köttet på ett gratängfat. Häll över svamp och oststuvningen, och strö till sist över resten av ädelosten.
  6. Gratinera i 225 grader till fin färg ca 15 minuter. Jätte gott till både fredagsmyset eller festen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Evia 11 februari 2009

    Hörredudu detta låter ju gott. Varför har du aldrig bjudit på detta???? Hahahahaha

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.