- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Haft denna rätt oftast till födelsedagsbjudning, men hade den även till milleniumskiftet. Är väldigt uppskattad.
Instruktioner
- Kan i god tid stå klart för ugnen.
- Putsa köttet och för ihop till jämn och fin fason.
Krydda och bryn runt om i pannan. Tillsätt buljong och efterstek under lock i ca 20 minuter.
- Vänd och ös ett par gånger under tiden. Ta upp filén och låt vila minst 10 minuter, innan du skär den i skivor.
- Fräs lök och skivade champinjoner till fin färg. Strö över mjöl och späd under omrörning med grädde och steksky. Blanda i hälften av den rivna ädelosten och låt puttra ihop några minuter till en fin stuvning. Smaka av med salt och paprika, tänk på att osten ger sältan.
- Lägg upp köttet på ett gratängfat. Häll över svamp och oststuvningen, och strö till sist över resten av ädelosten.
- Gratinera i 225 grader till fin färg ca 15 minuter.
Jätte gott till både fredagsmyset eller festen.
Publicerat den
12 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hörredudu detta låter ju gott. Varför har du aldrig bjudit på detta???? Hahahahaha