- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Från en vän som säger att denna rätt är god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°, eller vänta med det om du förbereder i god tid.
- Tina smördegsplattorna. Strö salt runt om kycklingfiléerna när de är kalla. Rör samman osten och vitlöken. Gör ett snitt i varje filé och fördela ostmassan i fickan som bildas. Får du ost över breds den ovanpå.
- Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Lägg filéerna med snittytan ned mitt på plattorna. Vik ihop smördegen till ett tätt paket. Lägg paketen med skarvarna ned på plåt med bakplåts- papper. Ställ dem i kylen om du lagar i förväg. Pensla med ägg och grädda kycklingpaketen i ca 15 minuter.
Fräs under tiden grönsakerna var för sig i smör. Håll dem varma eller ställ dem, sedan de svalnat, i kylen om du förbereder rätten.
- Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten i en kastrull. Blanda resten av vattnet med majsstärkelse. Tillsätt det och sojan. Låt såsen sjuda några minuter.
- Häll portvinet i såsen vid serveringen och hetta upp den. Värm grönsakerna i mikron om du förberett annars läggs de nystekta direkt på tallrikar med lite sås över. Lägg på kyckling- paketen och servera resterande sås vid sidan om.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar