Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostinbakad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Från en vän som säger att denna rätt är god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°, eller vänta med det om du förbereder i god tid.
  2. Tina smördegsplattorna. Strö salt runt om kycklingfiléerna när de är kalla. Rör samman osten och vitlöken. Gör ett snitt i varje filé och fördela ostmassan i fickan som bildas. Får du ost över breds den ovanpå.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek. Lägg filéerna med snittytan ned mitt på plattorna. Vik ihop smördegen till ett tätt paket. Lägg paketen med skarvarna ned på plåt med bakplåts- papper. Ställ dem i kylen om du lagar i förväg. Pensla med ägg och grädda kycklingpaketen i ca 15 minuter. Fräs under tiden grönsakerna var för sig i smör. Håll dem varma eller ställ dem, sedan de svalnat, i kylen om du förbereder rätten.
  4. Lös upp buljongtärningen i 1 dl hett vatten i en kastrull. Blanda resten av vattnet med majsstärkelse. Tillsätt det och sojan. Låt såsen sjuda några minuter.
  5. Häll portvinet i såsen vid serveringen och hetta upp den. Värm grönsakerna i mikron om du förberett annars läggs de nystekta direkt på tallrikar med lite sås över. Lägg på kyckling- paketen och servera resterande sås vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.