Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggakaka med äpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt lyxig. Den som vill serverar äggakakan med fläsk, men jag har valt att göra den vegetarisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm eller en gjutjärnspanna ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ihop mjöl, mjölk, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. Grädda 30-40 minuter, den ska stelna helt.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Smält lite smör i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna så att de får lite färg.
  4. Servera äggakakan med äppelklyftor, rårörda lingon och rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.