Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggnudlar med jätteräkor

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

I het tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka vitlöken. Värm oljan i en kastrull, tillsätt vitlöken och bryn den försiktigt. Tillsätt därefter det vita vinet och låt det koka nästan torrt, häll nu i tomaterna och låt allt småkoka i ca 20 minuter.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten och häll i nudlarna. Under tiden de kokar avslutar man såsen.
  3. Smaka av den med salt, eventuellt lite socker (beroende på hur syrliga tomaterna är) och sambal oelek. Lägg i räkorna och låt de småsjuda.Hacka persiljan, häll av pastan och blanda ner den i såsen. Rör runt och låt det sjuda i 2 minuter. Strö över persiljan och fördela pastan på 2 tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.