Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Lättlagad älggryta som gillas hemma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Ansa sellerin och skär den i små tärningar. Bryn köttet i smör tillsammans med löken, lägg i sellerin och låt den fräsa med någon min. Strö över mjölet och späd med buljongen under omrörning. Krydda med salt, peppar och stött timjan. Låt ragun småkoka under lock tills köttet är alldeles mört ca 45 min. Runda av smaken med lite grädde och smaksätt ytterliggare om det behövs.
  2. Servera viltragun med kokt ris eller kokt potatis och gärna en frisk råkostsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.