Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lövtunna skivor. Det går lättare om köttet inte är helt tinatt. Bryn köttet i en relativt het panna. Dela gärna upp det på två omgångar för bryningens skull.
  2. Häll allt tillsammans och tillsätt salt, svartpeppar och örter.
  3. Häll på grädden och låt det puttra tillsammans med buljongen i fem minuter. Smaka av med salt.
  4. Servera rätten med klippt persilja över köttet, kokt pressad potatis och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.