Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god och matig gryta som går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor. Fräs köttet i stekmargarin i en stor tjockbottnad gryta tills dess att köttet är brynt.
  2. Häll grädden i grytan och häll i lite sockerkulör tills grädden fått en en fin brun färg. Låt köttet puttra i grädden i ca 1,5 timme på ganska låg värme tills det blir riktigt mört.
  3. Medan köttet puttrar skär du purjolöken och paprikan i 0,5 cm tjocka skivor, paprikan kan du sedan dela i mindre bitar om du vill.
  4. När köttet har puttrat i ca 1,5 timme vänder du i paprikan och purjolöken, du kan eventuellt fylla på med lite mer grädde eller mjölk om du vill ha mer sås. Höj värmen lite och rör om då och då.
  5. Medan grytan puttrar kan du koka ris eller potatis att ha till.
  6. Efter ca 1/2 timme är grönsakerna mjuka och grytan är färdig.
  7. Servera gärna med en god grönsallad och mjukt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.