- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god och matig gryta som går utmärkt att frysa in.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 1 cm tjocka strimlor. Fräs köttet i stekmargarin i en stor tjockbottnad gryta tills dess att köttet är brynt.
- Häll grädden i grytan och häll i lite sockerkulör tills grädden fått en en fin brun färg. Låt köttet puttra i grädden i ca 1,5 timme på ganska låg värme tills det blir riktigt mört.
- Medan köttet puttrar skär du purjolöken och paprikan i 0,5 cm tjocka skivor, paprikan kan du sedan dela i mindre bitar om du vill.
- När köttet har puttrat i ca 1,5 timme vänder du i paprikan och purjolöken, du kan eventuellt fylla på med lite mer grädde eller mjölk om du vill ha mer sås. Höj värmen lite och rör om då och då.
- Medan grytan puttrar kan du koka ris eller potatis att ha till.
- Efter ca 1/2 timme är grönsakerna mjuka och grytan är färdig.
- Servera gärna med en god grönsallad och mjukt bröd.
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar