Mycket god gryta som är ännu godare dagen efter.
Instruktioner
- Bryn kötttärningarna i hälften av smöret.
Salta och peppra och lägg över i en gryta.
Fräs ur pannan med 1dl vatten och häll skyn över köttet.
- Stek svampen och löken i resten av smöret. Lägg över i grytan och fräs ur pannan med vatten.
- Lägg i löken och rotfrukterna, slå på rödvinet, smula i buljongtärningen och enbären.
- Låt allt puttra tills köttet känns alldeles mört.
Rör till sist i creme fraichen och lingonen.
- Smaka av med salt och peppar om så behövs.
Strö på persiljan och servera med kokt potatis.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna UNDERBARA äggryta till Farsdag. Den blev succé. Var suveränt gott. Tack tack för receptet. // Renta =o)