Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med lingon

 
  • Serverar: 5-7 portioner
Skriv ut

Den här grytan blev jag bjuden av kompis som självklart hade fällt det stackars djuret själv. Färgen på grytan är inte särskilt aptitlig men smaken dessto bättre. Dessutom med en intressant brytning i form av lingonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar o bryn det i hälften av smöret.
  2. Salta och peppra. Fräs ur panna med i vattnet o häll skyn över köttet Stek svamp o lök i resten av smöret och lägg över i grytan
  3. Lägg i rotfrukterna o slå över vinet. Smula i buljongtärningen o enbären. Låt puttra tills köttet känns mört. Rör sist i Creme Fraichen o lingonen. Strö över persiljan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.