Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med svampsås

 
Skriv ut

I såsen till älgköttsrätter använder jag aldrig mjölk då den tar bort viltsmaken, men grädde i såsen höjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att krydda älggrytbitarna och bryn dem i stekgryta eller stekpannan.
  2. Häll på vattnet och de skalade och skivade morötterna kryddor låt det koka upp och sen småkoka på svag värme ca: 1 ½ - 2 timmar. Känn på köttet när det är mört så är köttet klart. Ta upp köttet och gör såsen i samma gryta.
  3. När såsen är klar lägg i köttbitarna och svampen.
  4. Låt små puttra några minuter så är det klart.
  5. Servera kokt ris eller potatis till och enbär eller svartvinbärs gelé till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.