Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och kanelbröd med nötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta bröd bakas på yoghurt vilket gör det saftigt och syrligt. Grovrivna äpplen, hackade hasselnötter och malen kanel ger mustig smak och härligt tuggmotstånd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt den fingervarma yoghurten. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt olivoljan, saltet, kanelen och äpplena som skalats och grovrivits. Rör om.
  3. Blanda ner grahamsgrynen och vetemjölet och arbeta samman till en bland och smidig deg. I slutet av knådningen tillsätts nötterna. Arbeta degen ytterligare en kort stund så att nötterna fördelas jämnt i degen.
  4. Täck bunken med en bakduk och låt degen vila i ca 45 min.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två lika stora bitar. Forma dessa till släta avlånga bröd. Lägg deglängderna i smord avlånga bakformar som rymmer ca 1½ liter. Pensla dem med vatten och strö över lite grahamsgryn.
  6. Ställ bröden att jäsa ca 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Ställ in de färdigjästa bröden i nedre delen av ugnen och sänk genast ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden i ca 25 minuter.
  8. Stjälp upp de nygräddade bröden ur formarna. Låt dem kallna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.