Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och saffranskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god variant både på saffranskaka och äppelkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm diameter. Skala och skär äpplena i klyftor
  3. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Stöt saffranet med 1 tsk socker och tillsätt det. Rör ner matfett, mjölk och russin.
  4. Häll smeten i formen och fördela äppelklyftorna över hela ytan. Stick ner dem lite i smeten. Strö över pärlsocker och nötter/mandel.
  5. Grädda kakan i 200 grader. Det tar 50-60 minuter innan kakan är färdig. Tidsvariationen beror på äppelsorten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.