Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelflarn med svarta vinbär

 
Skriv ut

Superlätt och härligt krispig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på det första lagret med filodeg och pensla med lite smör. Fortsätt med nästa lager, pensla med smör och så vidare.
  2. Skiva äpplena tunt och lägg som ett lager ovanpå filodegen. Lämna en bit tom längs kanten så den kan vikas upp. Strö över svarta vinbär och florsocker. Ringla över honungen och strö över mandel.
  3. Vik upp kanterna runtom. Skär kakan i trekantsbitar innan de gräddas. Grädda i 200 grader ca 15 min, eller tills den har fått färg. Servera med lite glass eller crème fraiche smaksatt med flor och vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.