Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfylld krans

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Det här är en extra god krans. Du gör den på en fin vetedeg och fyller den med friska, syrliga äpplen blandade med socker och kanel. Den är så god att du t o m kan servera den som efterrätt med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i en degbunke i fingervarmt vatten. Hacka samman ca 5 1/2 dl vetemjöl med matfettet. Smula ev fettet med fingrarna i mjölet.
  2. Tillsätt ägg och mjölk till jästen. Tillsätt sedan mjöl/fettblandningen och arbeta snabbt samman till en lös, smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Skala äpplena. Riv dem och blanda med kanel, nejlikor och socker. Ta upp degen på bakbord och knåda den blank och smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en avlång kaka och lägg fyllning på 2/3 av den.
  4. Rulla degen till en rulle och sno den lätt. Lägg den som en krans på smord plåt och låt jäsa övertäckt ca 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i 225° 20 - 25 minuter tills kransen fått fin färg och är genomgräddad. Dofta över florsocker när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.