Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka från Lindsbergs gård

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Man kan aldrig få för många äppelkakor, det är min bestämda åsikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Rör försiktigt ned mjölet blandat med bakpulvret och tillsätt det avsvalnade margarinet.
  3. Häll smeten i två smorda och bröade formar med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ned äppelklyftorna i smeten och grädda 40-50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.