Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kanel och sesamfrön

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mjuk och saftig äppelkaka med smak av sesamfrön. Äppelkakan görs på siktat dinkelmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop smör och socker i en bunke. Rör ner ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma samt vaniljsocker och tillsätt det i smörblandningen.
  3. Smöra och bröa en springform ca 22 cm i diameter med sesamfrön. Tryck ut halva degen i formen. Riv äpplena grovt och lägg det rivna över degen. Strö över kanelen.
  4. Fördela resten av degen ovanpå och toppa med skalade sesamfrön. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna på galler.
  5. Servera kakan med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.