Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelknyten med nötfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakar mums både till kaffet och som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen och låt stå kallt ca en halvtimme. Blanda fyllningen på den utkavlade degen ca 24x36 cm. Dela den sedan i 6 rutor. Ta ur kärnhuset och skala äpplena.
  2. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg ut de 6 degrutorna och ställ ett äpple på varje. Fördela nötblandningen i hålet efter kärnhusen. Vik upp degen så att den täcker hela äpplet. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  3. Grädda knytena ca 30 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.