Ännu ett omtyckt recept från en gammal Allers.
Instruktioner
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, ev salt, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner detta omväxlande med den kalla mjölken. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner dem.
- Häll hälften av smeten i botten på en välsmord och bröad form. Strö på riven blockchoklad och nöthack. Häll på resten av smeten.
- Grädda i 200º i 40-50 minuter på nedersta falsen.
- Blanda vatten, socker och den sönderbrutna blockchokladen i en kastrull och låt blandningen värmas upp på svag värme tills chokladen har smält.
- Tag kastrullen från värmen och vispa i gulorna. Rör krämen kall innan det mjuka smöret och vaniljsockret rörs ner.
- Bred krämen över den kalla kakan och strö på packade nötter.
- Förvara kakan svalt.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
var är kaffet?
var är kaffet?
Den här är min absoluta favorit, den är sååå smarrig. Kanske just för att den inte har Kaffe i sig. =)